19:00

Ope IF 2

Oavgjort i derbyt (Brunflo FK 2 - Ope IF 2)

Efter föregående veckas tveksamma insats mot Offerdal var vi laddade till tänderna för en betydligt bättre insats i kvällens klassiska derbyfajt då Ope gästade oss.

Ope inledde som väntat med att sätta bollar mot sin löpstarka forward. Vi uppträdde dock försvarsmässigt stabilt och följde matchplanen laget igenom och avvärjde därmed samtliga försök till att få hål på oss. Offensivt hade vi ofta lite för bråttom i avsluten för att de skulle bli riktigt farliga, men mot slutet av första blir Filippa nergjord i avslutningsmomentet och domaren pekar på straffpunkten.
Christina satte straffen distinkt i mål och skrev därmed in sig som målgörare i BFK-historieböckerna.

Bra känsla i halvtid med ett psykologiskt viktigt ledningsmål i slutet, men vi är ändå inställda och förberedda på att en initial tuff press från Opes sida är att vänta i andra.

Ope börjar mycket riktigt med full fart i andra halvlek men vi jobbar hårt och metodiskt vidare och inväntar klokt rätt lägen att anfalla, vilket visar sig vinnande då vi knappt tio minuter in i andra utökar till 2-0 efter fint spel i sista tredjedelen.
Glädjen blir dock kortvarig då Ope minuten efter reducerar efter en vältajmad djupledslöpning.
Efter ytterligare tio minuter kommer kvitteringen efter nick på hörna, och därefter en period av fortsatt hård Ope-press. Vi är dock på hugget och fortsätter skapa chanser och lyckas så när ta ledningen igen efter ett vasst anfall och avslut i stolpens insida.
Ope avslutar med en furiös forcering som vi efter en riktigt kämpainsats där vi sliter hårt för varandra ändå reder ut, trots att mjölksyran forsar ut genom öronen.

När domaren blåser av matchen kanske man spontant kan vara lite besviken efter att ha tappat en tvåmålsledning, men på totalen får vi nog ändå vara nöjda. Visst hade vi smak på 3-2, men det fanns lägen där Ope lika gärna kunde avgjort åt andra hållet varför ett oavgjort resultat sammantaget känns rättvist.

Filippa blev välförtjänt kvällens guldskovinnare efter sitt hårda arbete och viktiga löpningar såväl offensivt som defensivt. Nike och Christina kvällens målgörare.

Snabb omladdning inför ny hemmamatch på lördag, då Härnösands SK gästar Brulleborgen. Ses då!